GroenDNB

Een duurzame toekomst /groen gedrag

GroenDNB is hét netwerk waarin je je groene vleugels kunt uitslaan. Als netwerk proberen we groen gedrag te stimuleren bij DNB’ers door te informeren, te prikkelen en het simpelweg makkelijker te maken. Niet alleen is DNB als toezichthouder, resolutie-autoriteit en centrale bank zelf bezig met een duurzame toekomst; DNB wil groen gedrag ook bij medewerkers stimuleren. Want een duurzame toekomst begint met de keuzes die jij maakt.

Inclusief netwerk

GroenDNB is opgericht in 2022, in opdracht van het Sustainable Finance Office (SFO). Het netwerk kent geen lidmaatschap en is voor iedereen: of je nu een boomknuffelaar bent of een dieselrijdende medewerker. Samen proberen we veranderingen teweeg te brengen.

Activiteiten

Met behulp van onze Groene Ambassadeurs zorgen we bij GroenDNB voor informatieve bijeenkomsten, hulp bij het maken van groene keuzes en bewustwording rondom de duurzaamheid van je eigen gedrag. De activiteiten die we organiseren variëren van lezingen met interessante sprekers of vegan-challenges tot het in gesprek gaan over een duurzame levensstijl. Daarnaast proberen we als netwerk het beleid van DNB te beïnvloeden, zodat duurzame keuzes makkelijker worden voor jou als werknemer.

Scroll naar boven