Ibrahim

Van juridisch stagiair naar trainee

Nieuwsgierig naar DNB

Toen ik op de middelbare school zat, was de kredietcrisis in volle gang en kwam voormalig DNB-president Nout Wellink geregeld op televisie. Ik was diep onder de indruk en werd direct nieuwsgierig naar DNB. Een inhousedag bij DNB gaf me de kans om de sfeer te proeven en met verschillende medewerkers te praten. En om vragen te stellen over de stage waarop ik uiteindelijk heb gesolliciteerd.

Afwisselende stage

Als juridisch stagiair ben ik breed ingezet bij de divisie Juridische Zaken. De stage duurde twee maanden, en was ontzettend divers. Zo heb ik korte onderzoeken gedaan, nota’s en nieuwsbrieven geschreven. Bijvoorbeeld over de Europese crowdfundingverordening, cryptocurrencies en de gevolgen van de Brexit vanuit het perspectief van het internationaal privaatrecht. Mijn eindpresentatie heb ik gegeven over de poortwachtersfunctie van banken. In sommige gevallen leidt dit ertoe dat bedrijven of consumenten worden uitgesloten, bijvoorbeeld in branches waar veel contant geld in de omgang is. Hoe kan dit worden voorkomen?

Mijn stage heeft mijn beeld van DNB in positieve zin compleet veranderd.

Behulpzaam en informeel

Het mooie aan mijn korte stage bij DNB vind ik dat het aan de ene kant mijn beeld van DNB heeft bevestigd. Ik vond het een interessante organisatie en vind dat nog steeds. Aan de andere kant heeft de stage mijn beeld compleet veranderd. Stiekem dacht ik bij DNB nog steeds aan die statige en ontzagwekkende instituut van de middelbare school, maar de werkelijkheid was veel informeler. Ik weet nog wel dat een divisiedirecteur me een berichtje stuurde via Teams; of ik namens hem een seminar wilde bijwonen over duurzaamheid en de rechtszaak tegen Shell en ook een verslag over wilde schrijven. Mijn collega’s waren ook erg behulpzaam en deden hun uiterste best om interessante opdrachten naar me toe te schuiven.

Door met het DNB-traineeship

Die stage smaakte uiteraard naar meer. Tijdens mijn stage heb ik met verschillende trainees bij DNB gesproken en daar werd ik erg enthousiast van. Inmiddels ben ik nu zelf een paar maanden bezig met het traineeship. In dit traject ga je in twee jaar tijd aan de slag bij drie verschillende divisies binnen DNB, steeds in een andere functie. Zo ben ik nu werkzaam binnen de divisie Toezicht Pensioenfondsen, dit is een compleet nieuw werkgebied voor mij.

Maatschappelijke impact

Ik ben rechten gaan studeren omdat mijn eigen omgeving me vaak om hulp vroeg. Mensen helpen, de publieke zaak – dat heeft altijd in me gezeten. Voor DNB heb ik stages gedaan bij verschillende overheidsinstanties, gewerkt voor een politieke partij en als jurist bij de gemeente Amsterdam. Tegen potentiële stagiairs en trainees zou ik willen zeggen: wil je echt maatschappelijke impact maken die daarnaast breder is dan alleen financieel? Dan is DNB de plek voor jou!’

Verhalen van onze medewerkers

Jonathan - trainee

Waar kun je als trainee meewerken aan duurzame welvaart?

Bekijk het verhaal over Jonathan - trainee

Camille - trainee

Waar kun je als trainee onderzoek doen naar de gezondheid van financiële ondernemingen?

Bekijk het verhaal over Camille - trainee

Ghislaine - trainee

Waar kun je als trainee maatschappelijke impact maken?

Bekijk het verhaal over Ghislaine - trainee

Vacatures binnen dit vakgebied

  • Stagiair Juridische Zaken

    Werk mee aan juridische vraagstukken met impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart als stagiair Juridische Zaken bij DNB!

    • Master
    • 36
    • Juridisch
Scroll naar boven