Diversiteit & Inclusiviteit

Omdat we als DNB een maatschappelijke rol vervullen, is het belangrijk dat we midden in de samenleving staan en daar ook een afspiegeling van zijn. Daarom streven we naar een zo divers mogelijk geheel van medewerkers.

Diversiteit maakt het verschil

Bij diversiteit denken we bij DNB aan verschillen op het gebied van gender, afkomst, religie en seksuele oriƫntatie, maar ook (arbeids)beperkingen, leeftijd en ervaring spelen hierbij een belangrijke rol. Diversiteit in al deze verschillende facetten helpt om complexe vraagstukken vanuit verschillende invalshoeken te bekijken en zo onze maatschappelijke taken beter uit te voeren. We omarmen alle verschillende eigenschappen die mensen met zich meebrengen en werken continu aan een inclusieve cultuur waarin ieder individu het gevoel heeft erbij te horen en zichzelf te kunnen zijn.

Diversiteitsbeleid en Diversity Board

Om concrete resultaten te behalen op het gebied van diversiteit en inclusie hebben we een beleid opgesteld en een Diversity Board aangesteld. Deze raad adviseert over de uitvoering en implementatie van ons diversiteitsbeleid en zij dragen het belang van diversiteit en inclusie uit in de organisatie.

Inspirerende netwerken

Door kennis en ervaringen te delen kunnen we elkaar verrijken. Daarom worden er bij DNB veel verschillende (online) activiteiten georganiseerd, zoals workshops, seminars, lunches en borrels. Daarnaast hebben we verschillende netwerken door en voor medewerkers, zoals Jong DNB, Diverse DNB en de Silver Club, maar ook Female Capital, DNB International en DNB Pride.

Natuurlijk beseffen we dat er nog veel ruimte is voor verbetering en werken we nog elke dag aan een nóg meer diverse en inclusieve werkomgeving. Heb je vragen of suggesties over dit onderwerp? Voel je vrij om contact met ons op te nemen.

Vragen of suggesties over diversiteit of inclusiviteit?

Neem contact met ons op
Scroll naar boven