Selectieprocedure DNB traineeship

Het is momenteel niet mogelijk om je aan te melden voor het traineeship. Zodra de nieuwe data hiervoor bekend zijn wordt dit op deze site aangekondigd. 

1. Aanmelden     

Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen, ontvangen we graag je motivatiebrief, je complete cv en de cijferlijsten van je bachelor en master.

2. Cv- en briefselectie

Na het indienen van je sollicitatie start de selectieprocedure. Daarbij wordt als eerste gekeken of je aan de volgende criteria voldoet:

  • Je beheerst een goede basis van de Nederlandse en Engelse taal (beide minimaal B2 niveau).
  • Je hebt maximaal twee jaar werkervaring.
  • Je bent uiterlijk op 1 september van dit studiejaar afgestudeerd en fulltime beschikbaar.

In je motivatiebrief lezen we in ieder geval graag terug wie je bent en wat je motivatie is om bij DNB aan de slag te gaan. We selecteren verder op brede interesse en inzetbaarheid, zodat we je bij meerdere divisies en in verschillende functies kunnen plaatsen. Interesse in de kerntaken van DNB en affiniteit met financieel-economische en maatschappelijke onderwerpen is belangrijk. Net als de competenties analytisch vermogen, proactiviteit, resultaatgerichtheid en samenwerken.

3. Online assessment

Na een eerste cv- en briefselectie volgt er een online assessment (cognitieve test). Op basis van je cv, motivatiebrief en de uitslag van je online assessment bepalen we of je wordt uitgenodigd voor de selectiedagen.

4. Selectiedagen

Tijdens de eerste selectiedag maak je een inhoudelijke case, is er een Q&A met DNB trainees en pitch je je motivatie voor het traineeship. De tweede selectiedag bestaat uit twee sollicitatiegesprekken en een groepsopdracht. Als je met goed gevolg door deze selectiedagen komt, zien we je graag terug voor een arbeidsvoorwaardengesprek.

5. Arbeidsvoorwaarden en screening

Alle geselecteerde trainees worden uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek in de daaropvolgende week. Daar krijg je onder andere uitleg over de arbeidsvoorwaarden en de screeningsprocedure. Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a.

Meer weten?

Neem dan contact op met Marjon Reitsma, trainee manager, 06 5282 9050 of stuur een e-mail naar traineeship@dnb.nl.

Scroll naar boven