Selectieprocedure DNB Traineeship

1. Aanmelden     

Het is momenteel niet mogelijk om je aan te melden voor het traineeship. Zodra de nieuwe data hiervoor bekend zijn wordt dit op deze site aangekondigd. 

 

Je meldt je aan voor het DNB traineeship door te solliciteren. Om je sollicitatie in behandeling te kunnen nemen is het van belang dat je een motivatiebrief, je complete cv en de cijferlijsten van je bachelor en master instuurt. 

2. Cv- en briefselectie

Na het indienen van je sollicitatie start de selectieprocedure. Daarbij wordt als eerste gekeken of je aan de drie harde criteria voldoet:

  • Je beheerst de Nederlandse en Engelse taal.
  • Je hebt maximaal één jaar werkervaring.
  • Je bent uiterlijk op 1 september van het volgende studiejaar afgestudeerd en fulltime beschikbaar.

In je motivatiebrief lezen we in ieder geval graag terug wie je bent en wat je motivatie is voor het DNB traineeship. We selecteren verder op brede interesse en inzetbaarheid, zodat we je bij meerdere divisies en in verschillende functies kunnen plaatsen. Affiniteit met financieel-economische en maatschappelijke onderwerpen is belangrijk. Evenals de competenties analytisch vermogen, initiërend vermogen, resultaatgerichtheid en samenwerken. Tot slot beoordelen we of je past bij DNB als organisatie.

3. Online assessment

Na een eerste cv- en briefselectie volgt er een online assessment, een cognitieve test die je kunt maken. Op basis van je cv, motivatiebrief en de uitslag van je online assessment bepalen we of je wordt uitgenodigd voor de eerste selectiedag.

4. Selectiedagen

Voor de eerste selectiedag worden dertig kandidaten uitgenodigd. Tijdens deze dag maak je eerst een inhoudelijke opdracht die je gaat pitchen. Hiermee toetsen we je vermogen om te analyseren en je overtuigingskracht. Daarna pitch je je motivatie voor het DNB traineeship. Vervolgens geven we je meer informatie over het traineeship en kun je met DNB-medewerkers en -trainees spreken, zodat je kunt bepalen of ons traineeship iets voor jou is. Als je met goed gevolg door de eerste selectiedag komt, zit je bij de laatste twintig kandidaten. Die personen nodigen we uit voor een tweede selectiedag. Deze laatste ronde bestaat uit twee selectiegesprekken met medewerkers van DNB en een groepsopdracht.

5. Arbeidsvoorwaarden en screening

Na de tweede selectiedag krijg je te horen of je bent aangenomen als trainee. Alle geselecteerde trainees worden uitgenodigd voor een arbeidsvoorwaardengesprek in de daaropvolgende week. Daar krijg je onder andere uitleg over de arbeidsvoorwaarden en de screeningsprocedure. Voor de screeningsprocedure is deze functie ingedeeld in profiel 2a.

Meer weten?

Neem dan contact op met Marjon Reitsma, programmamanager traineeship, 06 5282 9050 of stuur een e-mail naar traineeship@dnb.nl.

Scroll naar boven