Juridisch

Veranderende wet- en regelgeving en technologische innovaties zorgen ervoor dat de financiële wereld voortdurend in beweging is. Dat creëert kansen, maar ook risico’s. Als jurist bij DNB analyseer je deze risico’s en vertaal je dat naar praktische en werkbare adviezen.

 

DNB houdt toezicht op banken, pensioenfondsen, verzekeraars en andere financiële instellingen. Onze juristen zijn hier nauw bij betrokken. De financiële instellingen moeten namelijk voldoen aan verschillende wet- en regelgeving, zoals de Wet op het financieel toezicht, de Wet ter voorkoming van witwassen en financieren van terrorisme, de Pensioenwet en Solvency II. Ook de Europeesrechtelijke dimensie speelt hierbij een rol. In multidisciplinaire teams werk je als jurist samen met onze toezichthouders en specialisten aan heldere antwoorden op complexe vragen.

Juridische Zaken

Binnen DNB werken ook veel juristen bij de divisie Juridische Zaken. Zij adviseren onze directie, de raad van commissarissen, het management en medewerkers over juridische aspecten. Ze zijn verantwoordelijk voor compliance en integriteit, en leggen instellingen die de wet- en regelgeving overtreden, lasten onder dwangsom en bestuurlijke boetes op. Bestuurs- en civielrechtelijke procedures voeren ze meestal uit met externe juridische adviseurs.

Kun jij tussen de regels lezen?

Door het diverse werkterrein van DNB komen bij ons verschillende juridische disciplines voor. Onze juristen komen dan ook vanuit de collegebanken, de advocatuur, het bedrijfsleven of (semi)publieke organisaties. Wat ze gemeen hebben? Ze werken allemaal professioneel, proactief en oplossingsgericht. En ze staan altijd open voor samenwerking en kennisdeling. Wil jij jouw juridische kennis ook in een breder, maatschappelijk kader plaatsen? Bekijk dan onderstaande vacatures of meld je aan voor onze jobalert. 

Lees de verhalen van onze medewerkers

"De juristen bij DNB opereren op een hoog niveau."

Fahrida - senior jurist
Bekijk het verhaal

"Mijn stage heeft mijn beeld van DNB in positieve zin compleet veranderd."

Ibrahim - Van juridisch stagiair naar trainee
Bekijk het verhaal

"Hoe laat je fintechs snel én verantwoord de markt betreden?"

Stéphanie - specialist markttoegang
Bekijk het verhaal

"Bij DNB sta je écht ergens voor: je werkt elke dag aan de veiligheid van het Nederlandse financiële systeem."

Adam - jurist
Bekijk het verhaal

Vacatures binnen dit vakgebied

Scroll naar boven