Nidhi

BizTalk Consultant

Stabiliteit en ontwikkeling

‘De eerste tien jaar van mijn carrière heb ik vooral op detacheringsbasis gewerkt en heel veel bedrijven van binnen gezien. Eerst als software engineer in India, Canada en de USA, daarna als BizTalk specialist en .Net developer in Nederland. Drie jaar geleden werd ik gedetacheerd bij De Nederlandsche Bank en dat beviel van beide kanten erg goed. Ik had inmiddels kleine kinderen en zocht naar wat meer stabiliteit, maar wilde tegelijkertijd ook kunnen groeien binnen één bedrijf. Bij DNB vond ik dat allebei.

Complexe integratie

Inmiddels werk ik in vaste dienst op de afdeling Dataservices. Binnen het team Dataverwerking ben ik met zeven collega’s verantwoordelijk voor het onderdeel Integratie. Wij hebben zicht op het gehele rapportageproces van alle banken, verzekeraars en pensioenfondsen in Nederland. De data daarvan moeten veiliggesteld en beschikbaar worden gemaakt voor gebruikers, zowel binnen als buiten DNB. Ons integratieteam zorgt voor de afhandeling van data, op een generieke en voorspelbare manier, en de integratie ervan binnen onze BizTalk serveromgeving.

Data worden steeds belangrijker binnen DNB en onze afdeling groeit dan ook gestaag. Alle applicaties binnen DNB moeten die toenemende hoeveelheid data wel aankunnen, en dat zorgt soms voor uitdagingen. Hoe kunnen we onze applicaties beschikbaar houden en continu blijven verbeteren? Op dit moment zijn we druk bezig met een transitie van onze BizTalk-omgeving naar de cloud, zodat we meer schaalbaar kunnen werken. Een erg ingewikkeld verhaal met zoveel applicaties, zeker ook omdat security hier heilig is.

Alles wat we nu in BizTalk doen, moet straks in Azure. Dat is echt een enorme uitdaging.

Dutch approach

DNB kent niet echt een hiërarchie. De cultuur is heel open, je kunt makkelijk je stem laten horen en feedback geven. En zowel binnen onze datateams als met andere collega’s zoals toezichthouders is het prettig samenwerken. Je merkt dat iedereen gedreven is om dingen nog beter te doen. Wat ik ook fijn vind is dat het niet alleen om werk draait bij DNB. Er zijn goede sportfaciliteiten in het kantoor zodat ik niet na werktijd nog naar de sportschool hoef, en er zijn allerlei netwerken die leuke activiteiten en borrels organiseren.

Stimuleren om te leren

Dit is het eerste Nederlandse bedrijf waar ik werk, daarvoor heb ik altijd internationaal gewerkt. Toen ik in dienst kwam kreeg ik meteen een cursus Nederlands vanuit DNB, en daar is het niet bij gebleven. Ze stimuleren je hier echt als je iets nieuws wilt leren of uitproberen, en iedereen is bereid je daarbij te helpen. Zo heb ik onlangs nog een Azure-training gevolgd.

Voorlopig zijn we hier druk met de transitie naar de cloud, dat wil ik graag tot het eind meemaken. Maar ik heb ook interesse in data science en zou graag nog ervaring opdoen in dat vakgebied. Daar kan ik gewoon open over praten met mijn manager, dus misschien wordt dat mijn volgende opleiding. Je kunt hier zoveel groeien als je zelf wilt.’

Verhalen van onze medewerkers

Kaz - toezichthouder specialist

Hoe beoordeel je risico’s van complexe derivatenconstructies?

Lees het hele verhaal over Kaz - toezichthouder specialist

Paul - SharePoint-specialist

Hoe breng je een centrale bank veilig naar de cloud?

Lees het hele verhaal over Paul - SharePoint-specialist

Saskia - projectleider insurtech

Wat zijn kansen van technologische innovaties bij verzekeraars?

Lees het hele verhaal over Saskia - projectleider insurtech

Isabelle - Data & Technology trainee

Hoe kunnen we de datakwaliteit van Europese centrale banken gezamenlijk verbeteren?

Lees het hele verhaal over Isabelle - Data & Technology trainee

Vacatures binnen dit vakgebied

 • Platform Engineer

  Vervul een essentiële rol in het realiseren van onze digitale agenda als platform engineer bij DNB.

  • Bachelor
  • 32-36
  • IT en data
  • € 4.050 - € 6.650 bruto p.m.
 • Lead/Product Owner Cloud platform

  Jij zorgt ervoor dat men toegang tot Cloud heeft op een manier waarop de doelstellingen van DNB optimaal worden ondersteund als Lead/Product Owner...

  • Bachelor, Master
  • 32-36
  • IT en data
  • € 4.270 - € 7.830 bruto p.m.
 • Lead/Product Owner Communication & Collaboration

  Jij zorgt ervoor dat men op een veilige, gebruiksvriendelijke en robuuste manier altijd en overal efficiënt en effectief kan (samen)werken als...

  • Bachelor, Master
  • 32-36
  • IT en data
  • € 4.270 - € 7.830 bruto p.m.
Scroll naar boven