Data & Technology trainee programma

Werken aan data & technology oplossingen?

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus heeft DNB haar beleid rondom bijeenkomsten en daarmee ook de selectieprocedure voor het Data & Technology trainee programma moeten aanpassen. De gezondheid van onze medewerkers en die van jullie staat voorop en daarom volgen wij strikt de richtlijnen vanuit het RIVM en onze overheid. 

Dit betekent concreet dat de geplande wervingsdata voor het traineeship voorlopig zijn uitgesteld. We zijn voornemens om dit door te laten wanneer alles weer op een veilige manier kan plaatsvinden. Wij vinden het uiteraard enorm jammer dat deze aanpassingen nodig zijn en zijn achter de schermen druk bezig met een passend aangepast programma. 

Via werkenbijDNB zullen we jou op de hoogte stellen wanneer je je weer kan inschrijven. Je kunt je ook onderaan deze pagina abonneren op onze nieuwsbrief, waarmee je de nieuwste vacatures in je mailbox ontvangt. 

Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Naast 600 ton goud in de kluis hebben we ook tientallen terabytes aan data: ons nieuwe goud. Goud dat zorgvuldig gedolven moet worden – en daar kom jij in beeld. In ons Data & Technology trainee programma ben je onderdeel van verschillende teams op het gebied van development, data en security. Je werkt samen met andere trainees en vakspecialisten aan verschillende innovaties en je werkt op een Agile-werkwijze.

Het programma

Als trainee van het Data & Technology trainee programma wissel je, gedurende twee jaar, drie keer van functie en afdeling. Je draait volop mee in de specialistische teams en maakt zo kennis met development, data science en security bij DNB én je volgt trainingen gericht op technische verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

Als trainee werk je bijvoorbeeld:

  • Aan de continuïteit van de levering van duizenden rapportages van financiële instellingen. Deze data is ons nieuwe goud en helpt ons enerzijds onze kerntaken in het betalingsverkeer en het toezicht goed in te vullen en anderzijds om nieuwe inzichten te ontdekken.
  • Met de applicaties SaaS, PaaS, IaaS en allerhande hybridevormen. Maatwerkapplicaties maken bij DNB steeds meer plaats voor Cloud toepassingen.
  • Aan het behouden van een robuuste, betrouwbare, veilige dienstverlening van het betalingsverkeer (giraal en chartaal), reservebeheer en uitvoer van tenderoperaties.
  • Aan het bewaken van de ICT-infrastructuur van DNB voor cyberaanvallen, en de uitgifte en het beheer van autorisaties.
  • Aan data oplossingen voor gegevens welke de input vormen voor nationale en Europese statistieken, zoals de betalingsbalans, de financiële rekeningen, de monetaire statistieken en statistieken ten behoeve van toezicht en financiële stabiliteit.

 

Jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling staat centraal in het programma. Je wordt goed begeleid en je krijgt alle handvatten aangereikt om jouw carrière in IT een vliegende start te geven.

Voor ambitieuze bèta’s

Het Data & Technology trainee programma is bedoeld voor ambitieuze bèta’s met een afgeronde bachelor (hbo of wo) of master. Je bent digitaal wendbaar, vindingrijk, resultaatgericht en neemt initiatief. Je wilt graag groeien en ziet het als onderdeel van je vak om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. We verwelkomen diverse studieachtergronden in bèta richting, zolang je maar affiniteit hebt met data en technology, en je deze wilt ontwikkelen in een financieel-economische en maatschappelijke context.

 

Meet & Greet met DNB Data & Technology trainees op 22 april

Meld je aan

Selectieprocedure Data & Technology trainee programma

Aanmelden voor het Data & Technology trainee programma kan vanaf 8 april tot en met 13 mei 2020.

Lees meer over Selectieprocedure Data & Technology trainee programma
Scroll naar boven