Word Data & Tech trainee

Werken aan data & technology oplossingen?

De aanmeldingsperiode voor dit jaar is gesloten op 7 oktober 2020. 

Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Naast 600 ton goud in de kluis hebben we ook tientallen terabytes aan data: ons nieuwe goud. Goud dat zorgvuldig gedolven moet worden – en daar kom jij in beeld. In ons Data & Technology trainee programma ben je onderdeel van verschillende teams op het gebied van development, data en security. Je werkt samen met andere trainees en vakspecialisten aan verschillende innovaties en je werkt op een Agile-werkwijze.

Voor ambitieuze bèta’s

Het Data & Technology trainee programma is bedoeld voor ambitieuze bèta’s met een afgeronde bachelor (hbo of wo) of master. Je bent digitaal wendbaar, vindingrijk, resultaatgericht en neemt initiatief. Je wilt graag groeien en ziet het als onderdeel van je vak om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. We verwelkomen diverse studieachtergronden in bèta richting, zolang je maar affiniteit hebt met data en technology, en je deze wilt ontwikkelen in een financieel-economische en maatschappelijke context.

 

Afspelen

Waar leer je als trainee meer over data, technology én finance?

Het programma

Als trainee van het Data & Technology trainee programma wissel je, gedurende twee jaar, drie keer van functie en afdeling. Je draait volop mee in de specialistische teams en maakt zo kennis met development, data science en security bij DNB én je volgt trainingen gericht op technische verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

Als trainee werk je bijvoorbeeld:

  • Aan de continuïteit van de levering van duizenden rapportages van financiële instellingen. Deze data is ons nieuwe goud en helpt ons enerzijds onze kerntaken in het betalingsverkeer en het toezicht goed in te vullen en anderzijds om nieuwe inzichten te ontdekken.
  • Met de applicaties SaaS, PaaS, IaaS en allerhande hybridevormen. Maatwerkapplicaties maken bij DNB steeds meer plaats voor Cloud toepassingen.
  • Aan het behouden van een robuuste, betrouwbare, veilige dienstverlening van het betalingsverkeer (giraal en chartaal), reservebeheer en uitvoer van tenderoperaties.
  • Aan het bewaken van de ICT-infrastructuur van DNB voor cyberaanvallen, en de uitgifte en het beheer van autorisaties.
  • Aan data oplossingen voor gegevens welke de input vormen voor nationale en Europese statistieken, zoals de betalingsbalans, de financiële rekeningen, de monetaire statistieken en statistieken ten behoeve van toezicht en financiële stabiliteit.

 

Jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling staat centraal in het programma. Je wordt goed begeleid en je krijgt alle handvatten aangereikt om jouw carrière in IT een vliegende start te geven.

1. Aanmelden      2 september t/m woensdag 7 oktober 2020

2. Cv- en briefselectie

3. Online assessment 8 t/m maandag 12 oktober

4. Selectieonderdelen maandag 26 en dinsdag 27 oktober 2020

5. Arbeidsvoorwaarden en screening 2 november

6. Starten met je traineeship 4 januari 2021

Data & Technology trainee worden?

De aanmeldingsperiode voor dit jaar is gesloten. Toch werken bij DNB? Neem een kijkje bij onze vacatures!

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Heb je vragen over de werving en selectie? Neem dan contact op met Rosanne Gossen, campus recruiter, 06 5249 6712 of stuur een e-mail naar r.gossen@dnb.nl. Heb je inhoudelijke vragen over het trainee programma? Neem dan contact op met Marjon Reitsma, programma manager talent ontwikkeling, 06 5282 9050 of stuur een e-mail naar m.reitsma@dnb.nl.

Extra informatie rond Covid-19

 

Vanwege de recente ontwikkelingen rondom het Covid-19 virus heeft DNB haar beleid rondom bijeenkomsten en daarmee ook de werving- en selectieprocedure voor het DNB traineeship en het Data & Technology trainee programma moeten aanpassen. De gezondheid van onze medewerkers en die van jullie staat voorop en daarom volgen wij strikt de richtlijnen vanuit (het RIVM en) onze overheid. Dit betekent dat de geplande selectiedagen  in aangepaste vorm zullen plaatsvinden, onder andere via online gesprekken. We zijn er van overtuigd dat een goede wederzijdse kennismaking mogelijk blijft.

Heb je in tussentijd nog vragen hebben of ben je benieuwd naar de ervaringen van onze huidige trainees? Neem dan gerust contact op met de vermelde contactpersonen óf meld je aan voor een digitale kop koffie met onze trainees!

 

Scroll naar boven