Word Data & Tech trainee

Werken aan data & technology oplossingen?

De voorlopige startdatum van het Data & Technology trainee programma is februari 2022.

Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Naast 600 ton goud in de kluis hebben we ook tientallen terabytes aan data: ons nieuwe goud. Goud dat zorgvuldig gedolven moet worden – en daar kom jij in beeld. In ons Data & Technology trainee programma ben je onderdeel van verschillende teams op het gebied van development, data en security. Je werkt samen met andere trainees en vakspecialisten aan verschillende innovaties en je werkt op een Agile-werkwijze.

Voor ambitieuze bèta’s

Het Data & Technology trainee programma is bedoeld voor ambitieuze bèta’s met een afgeronde bachelor (hbo of wo) of master. Je bent digitaal wendbaar, vindingrijk, resultaatgericht en neemt initiatief. Je wilt graag groeien en ziet het als onderdeel van je vak om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. We verwelkomen diverse studieachtergronden in bèta richting, zolang je maar affiniteit hebt met data en technology, en je deze wilt ontwikkelen in een financieel-economische en maatschappelijke context.

 

Afspelen

Waar leer je als trainee meer over data, technology én finance?

Het programma

Als trainee van het Data & Technology trainee programma wissel je, gedurende twee jaar, drie keer van functie en afdeling. Je draait volop mee in de specialistische teams en maakt zo kennis met development, data science en security bij DNB én je volgt trainingen gericht op technische verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

Als trainee werk je bijvoorbeeld:

  • Aan de continuïteit van de levering van duizenden rapportages van financiële instellingen. Deze data is ons nieuwe goud en helpt ons enerzijds onze kerntaken in het betalingsverkeer en het toezicht goed in te vullen en anderzijds om nieuwe inzichten te ontdekken.
  • Met de applicaties SaaS, PaaS, IaaS en allerhande hybridevormen. Maatwerkapplicaties maken bij DNB steeds meer plaats voor Cloud toepassingen.
  • Aan het behouden van een robuuste, betrouwbare, veilige dienstverlening van het betalingsverkeer (giraal en chartaal), reservebeheer en uitvoer van tenderoperaties.
  • Aan het bewaken van de ICT-infrastructuur van DNB voor cyberaanvallen, en de uitgifte en het beheer van autorisaties.
  • Aan data oplossingen voor gegevens welke de input vormen voor nationale en Europese statistieken, zoals de betalingsbalans, de financiële rekeningen, de monetaire statistieken en statistieken ten behoeve van toezicht en financiële stabiliteit.

 

Jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling staat centraal in het programma. Je wordt goed begeleid en je krijgt alle handvatten aangereikt om jouw carrière in IT een vliegende start te geven.

Het selectieproces

1. Aanmelden     

2. Cv- en briefselectie

3. Online assessment

4. Selectie onderdelen

5. Arbeidsvoorwaarden en screening

6. Starten met je traineeship

Data & Technology trainee worden?

De aanmeldingsperiode gaat dit najaar weer open. Toch werken bij DNB? Neem een kijkje bij onze vacatures!

Bekijk onze vacatures

Meer weten?

Heb je vragen over de werving en selectie? Neem dan contact op met Rosanne Gossen, campus recruiter, 06 5249 6712 of stuur een e-mail naar r.gossen@dnb.nl.

Heb je inhoudelijke vragen over het trainee programma? Neem dan contact op met Robin Pape, programma manager,  06 5249 6333 of stuur een e-mail naar R.L.Pape@dnb.nl

Noor - Data & Technology trainee

Waar kun je als trainee alles leren over applicaties bouwen én centraal bankieren?

Bekijk het verhaal

Isabelle - Data & Technology trainee

Hoe kunnen we de datakwaliteit van Europese centrale banken gezamenlijk verbeteren?

Bekijk het verhaal
Scroll naar boven