Word Data & Tech trainee

Werken aan development, data & security oplossingen?

Bij DNB heeft jouw werk impact op financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Naast 600 ton goud in de kluis hebben we ook tientallen terabytes aan data: ons nieuwe goud. Goud dat zorgvuldig gedolven moet worden – en daar kom jij in beeld. In ons Data & Technology trainee programma ben je onderdeel van verschillende teams op het gebied van software development, data engineering en security. Op Agile wijze werk je samen met andere trainees en vakspecialisten aan verschillende innovaties en ontwikkel je jezelf in twee jaar tot een breed inzetbare professional bij DNB.

Voor ambitieuze bèta’s

Het Data & Technology trainee programma is bedoeld voor ambitieuze bèta’s met een afgeronde bachelor (hbo of wo) of master. Je bent digitaal wendbaar, vindingrijk, resultaatgericht en neemt initiatief. Je wilt graag groeien en ziet het als onderdeel van je vak om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen. Je hebt duidelijke affiniteit met ICT en data en de ambitie om je technische skills zoals programmeren, het ontwikkelen van applicaties, het werken met grote hoeveelheden data en cyber security te ontwikkelen. We verwelkomen diverse studieachtergronden in bèta richting, zolang je maar affiniteit hebt met data en technology, en je deze wilt ontwikkelen in een financieel-economische en maatschappelijke context.

 

Afspelen

Waar kun je als trainee groeien in development, data en security?

Het programma

Als trainee van het Data & Technology trainee programma wissel je, gedurende twee jaar, drie keer van functie en afdeling. Je draait volop mee in de specialistische teams en maakt zo kennis met development, data science en security bij DNB én je volgt trainingen gericht op technische verdieping en persoonlijke ontwikkeling.

Als trainee werk je bijvoorbeeld:

 • Aan de continuïteit van de levering van duizenden rapportages van financiële instellingen. Deze data is ons nieuwe goud en helpt ons enerzijds onze kerntaken in het betalingsverkeer en het toezicht goed in te vullen en anderzijds om nieuwe inzichten te ontdekken.
 • Met de applicaties SaaS, PaaS, IaaS en allerhande hybridevormen. Maatwerkapplicaties maken bij DNB steeds meer plaats voor Cloud toepassingen.
 • Aan het behouden van een robuuste, betrouwbare, veilige dienstverlening van het betalingsverkeer (giraal en chartaal), reservebeheer en uitvoer van tenderoperaties.
 • Aan het bewaken van de ICT-infrastructuur van DNB voor cyberaanvallen, en de uitgifte en het beheer van autorisaties.
 • Aan data oplossingen voor gegevens welke de input vormen voor nationale en Europese statistieken, zoals de betalingsbalans, de financiële rekeningen, de monetaire statistieken en statistieken ten behoeve van toezicht en financiële stabiliteit.

 

Jouw inhoudelijke, professionele en persoonlijke ontwikkeling staat centraal in het programma. Je wordt goed begeleid en je krijgt alle handvatten aangereikt om jouw carrière in IT een vliegende start te geven.

Enkele onderdelen uit het opleidingsprogramma:

 • De Wijzer in … trainingen (Centrale Bank, Toezicht, Resolutie, Data).
 • De mogelijkheid om individueel vakinhoudelijke opleidingen te volgen, zoals bijvoorbeeld op het gebied van datamodelleren, het ontwikkelen van applicaties, programmeren en cyber security.
 • Professionele vaardigheden: je leert Agile werken. Dit is een werkwijze waarbij kleine, multidisciplinaire teams in korte cycli samenwerken. Ook leer je omgaan met stakeholdercomplexiteit binnen de organisatie en doe je kennis op over de verschillende rollen en taken in het IT-domein, zoals ontwikkelen, testen en contact onderhouden met gebruikers.
 • Persoonlijke ontwikkeling: je krijgt individuele coaching en trainingen in groepsverband met je medetrainees.

Meet & Greet met Data & Tech trainees

Meet & Greet met onze Data & Tech trainees - 12 oktober 2023

 • De Nederlandsche Bank
 • IT en data
Meld je aan voor Meet & Greet met onze Data & Tech trainees - 12 oktober 2023
12 oktober

Meet & Greet met onze Data & Tech trainees - 19 oktober 2023

 • De Nederlandsche Bank
 • IT en data
Meld je aan voor Meet & Greet met onze Data & Tech trainees - 19 oktober 2023
19 oktober

Meet & Greet met onze Data & Tech trainees - 26 oktober 2023

 • De Nederlandsche Bank
 • IT en data
Meld je aan voor Meet & Greet met onze Data & Tech trainees - 26 oktober 2023
26 oktober

Het selectieproces

1. Aanmelden     

2. Cv- en briefselectie

3. Online assessment

4. Selectiedag

5. Arbeidsvoorwaarden en screening

6. Starten met je traineeship

Meer weten over het programma?

Naomi Okoto

campus recruiter

Lees de verhalen van onze medewerkers

Scroll naar boven