DIT Expertsessie

09 juni
15:00 uur - 18:00 uur
Amsterdam
IT en data

De digitale agenda

Ieder IT-professional binnen de financiële dienstverlening heeft direct of indirect te maken met het werk van DNB. Of het nu gaat om de implementatie van regelgeving als Solvency en Basel, de introductie van innovatieve producten en diensten of het gebruik van data en articficial intelligence, DNB kijkt en denkt mee.

DNB biedt nu een kijkje achter de schermen voor een selecte groep IT-professionals tijdens de interactieve middag ‘DIT is DNB’.
Wil je meer weten over hoe de divisie Data Informatie & Technologie (DIT) een maximale bijdrage levert aan de digitaliseringsslag die DNB momenteel maakt of ben je benieuwd hoe de inzet van technologie helpt bij bijvoorbeeld het vertrouwen in ons betalingsverkeer, schrijf je dan nu in voor een nadere kennismaking met DNB.

Programma

Aan de hand van de digitale agenda van DNB maak je kennis met technologie en de mensen achter dit proces. In een kleinschalige setting presenteren drie inleiders, werkzaam binnen ICT en de business van DNB, elk apart een onderwerp. Daarna is er ruimte voor overleg en discussie. Er zijn twee ronden van elk een half uur. Je kiest zelf welke thema’s je het meest interessant vindt. Na afloop is er mogelijkheid voor napraten tijdens een gezellige borrel.

15:00 – 15:30 | Ontvangst
15:30 – 15:40 | Welkomstwoord dagvoorzitter Arjen de Graaf
15:40 – 16:15 | Inge van Dijk: Van duppie tot crypto
16:15 – 17:40 | Parallelsessies

 1. Op weg naar federatieve data-architectuur
  Inleiding Wiebe Oechies, Afdelingshoofd Data Services
  Bij DNB worden data steeds belangrijker voor de uitvoering van haar taken, én ontstaan ze als een gevolg daarvan. De crises van de afgelopen jaren hebben aangetoond dat kwalitatief goede én tijdige informatie over de staat van de economie, het financiële systeem en de onder toezicht-staande instellingen cruciaal is.

  DNB heeft zich eraan gecommitteerd om in 2025 datagedreven te werken en haar datakwaliteit hoog en georganiseerd te maken. Tegelijkertijd zijn haar taakgebieden divers (o.a. Resolutie, Betalingsverkeer, Toezicht) en daarmee ook haar datasets, datastromen en datagedreven behoeftes en ambities divers. DNB heeft dan ook een data-architectuur nodig die deze diversiteit ondersteunt en tegelijkertijd de onderlinge samenwerking en synergie optimaal faciliteert. Wiebe Oechies vertelt hoe een federatieve data-architectuur DNB hierbij gaat helpen!
   
 2. Hoe ontwikkelt DNB een microsoft power platform?
  Inleiding door Ries van Moorselaar, IT Architect divisie Data Informatie & Technologie
  Hoe breng je automatisering dicht bij de gebruiker en zorg je dat ze zelf aan het roer staan van de IT ontwikkeling die ze nodig hebben? DNB wil dat realiseren met de ontwikkeling van een Microsoft Power Platform. Hoe kunnen PowerApps, Power BI en Power Automate er voor zorgen dat professionals met relatief weinig technische kennis apps bouwen, data analyseren en processen automatiseren?

  Ries van Moorsel vertelt over de ervaringen van DNB en gaat graag de discussie aan hoe realistisch de verwachtingen zijn die Microsoft schetst met de introductie van het power platform. Iedereen een IT’er?
   
 3. Samenwerking & synergie tussen business & IT
  Inleiding door Koen van der Veer, Afdelingshoofd Toezichtrapportages Verzekeraars & Pensioenfondsen en Associate Professor of Monetary and Financial Policy aan de Radboud Universiteit.
  Als IT-er bij DNB draag je samen met je collega’s van Toezicht en de Centrale Bank bij aan financiële stabiliteit en duurzame welvaart. Een optimale samenwerking en synergie tussen business en IT is cruciaal voor de digitale ambities van DNB, maar hoe geef je die samenwerking effectief vorm? DNB heeft DevOps-teams in de IT-divisie, DevOps-teams in business-divisies en ook BizDevOps-teams waarin business en IT samenwerken in één team. Wanneer is welke aanpak optimaal? Wat zijn voor- en nadelen van de verschillende werkwijzen? Welke ervaringen breng jij als IT-er met je mee en in wat voor teamsamenstelling kan jij floreren?  


17:45 – 18:30 | Plenaire afronding & social drinks

Aanmelden

Het aantal plaatsen is beperkt. Toewijzing geschiedt op basis van volgorde van aanmelding en een streven naar een afgewogen deelnemersveld. Aanmelding en registratie verlopen via XpertDesk. Deze kennissessie is kosteloos. 

Aanmelden kan middels deze link

Scroll naar boven