Economie en beleid

Prijsstabiliteit, conjunctuur, monetaire beleidsinstrumenten, economische modellen. Het vakgebied Economie en beleid omvat de core business van DNB.

 

Mede dankzij het ruime monetaire beleid, de lage rentes en veranderende geopolitieke verhoudingen is de financiële wereld permanent veranderd. Verstandig monetair en economisch beleid is daarom noodzakelijker dan ooit. Jij kunt hieraan bijdragen door de (inter)nationale economie te analyseren. En hier vervolgens over te adviseren in Den Haag, Frankfurt, Brussel, Londen of Washington.

Afspelen

Kunnen we het toezicht op duurzaamheidsrisico’s Europees organiseren?

Schokbestendig financieel stelsel

DNB werkt samen met haar Europese partners aan prijsstabiliteit, een schokbestendig financieel stelsel en een evenwichtige macro-economische ontwikkeling. Onze professionals op het gebied van economie en beleid spelen hierbij een grote rol. Ze maken het stelsel weerbaarder door te adviseren over monetaire beleidsinstrumenten, kredietverlening en overheidsfinanciën, door te werken aan modellen om economische groei te voorspellen en beleid te maken over pensioenen en de woningmarkt.

Is jouw blik breed genoeg?

In het vakgebied Economie en beleid werken specialisten en generalisten. Vaak hebben ze een economische of juridische achtergrond en ervaring in de consultancy, financiële sector of in Den Haag. Ze zijn maatschappelijk betrokken, hebben een brede blik en leggen de lat inhoudelijk hoog. Ben jij net zo’n kritische denker? Bekijk dan onderstaande vacatures.

Lees de verhalen van onze medewerkers

"Chartaal betalingsverkeer trekt me; het is een keten die erg in beweging is."

Bas- Bedrijfsanalist Chartaal Betalingsverkeer
Bekijk het verhaal

"Wil je een internationale detachering doen en past het binnen je carrièrepad? Vanuit DNB kun je de hele wereld over."

Ruben - beleidsmedewerker statistiek
Bekijk het verhaal

"Eigenlijk is De Nederlandsche Bank gewoon minder Nederlands dan ik dacht."

Robert - beleidsmedewerker
Bekijk het verhaal

Vacatures binnen dit vakgebied

Scroll naar boven