Hester vertelt dat ze zich tijdens het Data & Technology traineeship enorm ontwikkelt. Op professioneel én persoonlijk vlak. 

Warm welkom

Negen maanden geleden liep ik voor het eerst als Data & Tech-trainee bij De Nederlandsche Bank naar binnen. De eerste dagen stonden in het teken van kennismaken, laptop in orde maken en heel wat presentaties en workshops om DNB beter te leren kennen. Na het warme welkom op kantoor begon een periode van veel thuiswerken. We zaten immers nog midden in de coronacrisis. Ik had me het begin van mijn werkende leven niet zo voorgesteld. Toch kijk ik nu al terug op een hele leuke en leerzame tijd!Negen maanden geleden liep ik voor het eerst als Data & Tech-trainee bij De Nederlandsche Bank naar binnen. De eerste dagen stonden in het teken van kennismaken, laptop in orde maken en heel wat presentaties en workshops om DNB beter te leren kennen. Na het warme welkom op kantoor begon een periode van veel thuiswerken. We zaten immers nog midden in de coronacrisis. Ik had me het begin van mijn werkende leven niet zo voorgesteld. Toch kijk ik nu al terug op een hele leuke en leerzame tijd!Negen maanden geleden liep ik voor het eerst als Data & Tech-trainee bij De Nederlandsche Bank naar binnen. De eerste dagen stonden in het teken van kennismaken, laptop in orde maken en heel wat presentaties en workshops om DNB beter te leren kennen. Na het warme welkom op kantoor begon een periode van veel thuiswerken. We zaten immers nog midden in de coronacrisis. Ik had me het begin van mijn werkende leven niet zo voorgesteld. Toch kijk ik nu al terug op een hele leuke en leerzame tijd!

Alle ruimte om te leren

Ik heb wiskunde gestudeerd en had nog relatief weinig IT-ervaring. Gelukkig was dat geen probleem en kon ik allerlei cursussen volgen om kennis en ervaring op te doen. Zo heb ik cursussen gevolgd over datavisualisatie in Power BI, de cloud en programmeren in C#. Daarnaast leer ik veel van mijn collega’s, die altijd bereid zijn mij iets uit te leggen. Ik waardeer het enorm dat je in dit traineeship zoveel ruimte krijgt om te leren.

Persoonlijke ontwikkeling

Naast alle inhoudelijke kennis en vaardigheden die ik opdoe, leer ik ook veel in het persoonlijk ontwikkelingstraject. Door het thuiswerken zag het traject er iets anders uit dan gepland. Maar veel opdrachten bleken ook digitaal prima te doen. Zo deden we een oefening waarbij we allemaal dezelfde materialen moesten verzamelen en iedereen thuis voor het scherm een identieke toren moest bouwen. Lastiger dan je denkt! Na afloop analyseerden we de rol die iedereen aannam in het samenwerkingsproces. Leuk om jezelf via dit soort oefeningen steeds beter te leren kennen.

Lastige gesprekken

Inmiddels gaat het programma weer gewoon fysiek door. Dat heeft toch een grote toegevoegde waarde. Het traject wordt geleid door een coach met wie we om de paar maanden een individueel coachingsgesprek hebben. Tussendoor volgen we samen trainingen over verschillende thema’s. De leukste training vond ik die over communicatie. Vooraf moesten we situaties bedenken waar je moeite mee hebt. Tijdens de training konden we met acteurs deze situaties naspelen. Fijn om een lastig gesprek eens een paar keer te kunnen oefenen!

Goede adviezen

We zijn dus intensief bezig met onze ontwikkeling en delen onze kwaliteiten en kwetsbaarheden met elkaar. Daardoor hebben we elkaar heel snel en goed leren kennen. Zo kunnen we elkaar helpen het beste in onszelf naar boven te halen. Ik ben blij dat ik altijd alles kwijt kan bij mijn medetrainees als ik ergens mee zit. En dat ik dan ook altijd met een goed advies weer verder ga!

Blogs van onze trainees

Tysger - trainee blog

Tysger volgt het Data & Technology traineeship bij DNB. Dat is soms heel anders dan hij van tevoren verwachtte, zo vertelt hij in deze blog.

Bekijk het verhaal over Tysger - trainee blog

Ghislaine - trainee blog

Ghislaine begon in 2020 als trainee bij DNB. In dit blog vertelt zij over de bedrijfscultuur aan de hand van drie tips die zij zichzelf zou hebben gegeven aan de start van het traineeship.

Bekijk het verhaal over Ghislaine - trainee blog

Werken aan oplossingen als trainee

Scroll naar boven