Tysger volgt het Data & Technology traineeship bij DNB. Dat is soms heel anders dan hij van tevoren verwachtte, zo vertelt hij in deze blog.

Onverwachte wendingen

Vijftig IT’ers opdracht geven zich in matchende duo’s te verkleden voor de borrel achteraf.  Cryptische boodschappen rondmailen. En video en geluid verzorgen voor een live-uitzending uit de studio/vergaderzaal. Bij het organiseren van de kwartaalsessie van mijn afdeling kwam een hoop meer kijken dan programmeren of met data werken.

Mijn Data & Technology traineeship bij De Nederlandsche Bank (DNB) bleek meer onverwachte kanten met zich mee te brengen. Zo waren  mijn collega’s helemaal geen strenge types in driedelig pak, maar hartelijke mensen die niet vies zijn van een kletspraatje, een blokje om of een drankje op een terras na het werk.

Variatie

Ook een verrassing: wat ik allemaal als trainee kan en mag oppakken. Ik krijg volop mogelijkheden om me te focussen op projecten die me interessant lijken binnen verschillende afdelingen van de Data & IT-divisie. De afgelopen acht maanden hielp ik bijvoorbeeld met de organisatie van die kwartaalsessie, maar ontwikkelde ik ook een Python API , van scratch tot aan de pilotversie. Mijn belangstelling voor scrum heb ik kunnen voeden met trainingen, maar ook door praktijkervaring op te doen. Ik kon een collega die op vakantie was een paar weken vervangen. In het diepe dus, maar wel heel leerzaam!

Data & Tech trainees 2020

Contact met collega’s

Wat ik ook erg leuk vind, is het vele contact binnen de bank. De Data & Tech-trainees zijn een gezellige groep die wekelijks even bijpraat en van alles onderneemt. We volgen samen een persoonlijk ontwikkelingstraject waarbij we elkaar aanmoedigen, maar drinken ook weleens een glas speciaalbier in het park. Bij de vereniging voor DNB’ers onder de 35 organiseer ik maandelijks een borrel met ‘mijn’ commissie. Ook erg gezellig en een mooie manier om mensen van een hele andere kant van DNB te leren kennen.

Sinds deze maand heb ik een nieuwe opdracht bij een andere afdeling. Daar ga ik me op een andere tak van de IT-sport richten: de samenwerking met alle IT-leveranciers. Ik ben erg benieuwd wat daar uit komt. Eén ding is al zeker: eentonig wordt het niet!

Blogs van onze trainees

Ghislaine - trainee blog

Ghislaine begon in 2020 als trainee bij DNB. In dit blog vertelt zij over de bedrijfscultuur aan de hand van drie tips die zij zichzelf zou hebben gegeven aan de start van het traineeship.

Bekijk het verhaal over Ghislaine - trainee blog

Robert - trainee blog

Robert begon vorig jaar als trainee bij DNB. In dit blog vertelt hij waarom hij voor DNB en specifiek voor het DNB traineeship heeft gekozen.

Bekijk het verhaal over Robert - trainee blog

Werken aan oplossingen als trainee

Scroll naar boven