Jonathan

Trainee

Toekomstige werkgever

‘Tijdens mijn bachelor Economie in Maastricht werd er een recruitmentevenement georganiseerd waarbij verschillende werkgevers aanwezig waren, waaronder DNB. Ik vond de presentatie en casus van DNB toen zo interessant, dat ik de organisatie sindsdien altijd in de gaten hield als eventuele toekomstige werkgever. Toen ik mijn master Internationale Economie had afgerond, wist ik vanwege mijn brede interesse nog niet precies welke richting ik op wilde. Wat ik wel wist, was dat ik de vraagstukken waar DNB zich mee bezighoudt erg interessant vind – met name vanwege de maatschappelijke aard. Het DNB traineeship sloot daarom perfect aan bij mijn interesses en behoeftes.

Bankbreed onderzoek

Voor mijn eerste plaatsing ben ik terechtgekomen op de afdeling Risicomanagement en Strategie, waar ik inmiddels al bijna zeven maanden zit. Daar bekijken we eigenlijk interngericht hoe we DNB kunnen verbeteren op verschillende fronten. In het kader van duurzame welvaart houd ik me onder andere bezig met de vraag hoe het staat met onze eigen plannen rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO). Denk aan thema’s als verduurzaming van de bedrijfsvoering, energietransitie en het duurzaam beleggen van reserves. Toen ik vroeg waarom ik specifiek hier ben geplaatst, werd aangegeven dat dat op basis van mijn achtergrond was: ik ben breed inzetbaar, dus bankbreed onderzoek past daarbij. Ik vond het leuk om te horen dat daar dus echt op persoonlijk niveau naar gekeken wordt.

Er is veel aandacht voor trainees; iedereen staat continu klaar om ons te helpen.

Leren on the job

Het fijne aan het traineeship vind ik dat je dit avontuur als groep aangaat. We doen als trainees regelmatig gezellige dingen samen, maar geven elkaar bijvoorbeeld ook advies. Daarnaast vind ik de roulatie van acht maanden erg leuk, omdat je zo drie heel verschillende kanten te zien krijgt van de werkzaamheden van DNB. En er wordt veel meegedacht over hoe je zoveel mogelijk uit die acht maanden kunt halen, waar je ook geplaatst wordt. Ik merk dat er sowieso veel aandacht is voor trainees: alle medewerkers staan open om ons te helpen en hun kennis met ons te delen. Daarbij vind ik het soms nog wel lastig dat we hier veel leren door het te doén. Vanuit de collegebanken ben ik gewend dat de mate waarin je kunt bijdragen afhangt van je voorbereiding. Nu kan ik eigenlijk niets voorbereiden; ik loop mee en leer op die manier gaandeweg steeds meer. Maar ik merk nu al dat mijn kennis ontzettend gegroeid is en dat ik daardoor nieuwe projecten makkelijker oppak.

Internationale vraagstukken

Ik heb het erg naar mijn zin bij DNB en ben nieuwsgierig naar wat me nog te wachten staat. DNB heeft zoveel interessante plekken en er valt nog veel te ontdekken voor mij. Vanuit mijn internationale achtergrond zou een detachering naar het buitenland me in ieder geval nog wel heel leuk lijken in de toekomst. Naast het feit dat ik een master Internationale Economie heb afgerond, heb ik zelf twee nationaliteiten en heb ik in zeven landen gewoond op vier verschillende continenten. Mede daardoor is mijn visie altijd al internationaal gericht geweest: ik volg meer dan alleen wat er in Nederland gebeurt en houd internationale ontwikkelingen in de gaten. Het lijkt me daarom interessant om me in de toekomst meer te richten op de rol van DNB binnen een internationale context.’  

Verhalen van onze mensen

Roos - trainee

Waar kun je als trainee meebeslissen over het Europees monetair beleid?

Lees het hele verhaal over Roos - trainee

Ghislaine - trainee

Waar kun je als trainee maatschappelijke impact maken?

Lees het hele verhaal over Ghislaine - trainee

Stan - toezichthouder specialist

Hoe bewaak je bestuurlijke integriteit?

Lees het hele verhaal over Stan - toezichthouder specialist

Vacatures binnen dit vakgebied

 • Medewerker Project Management Office

  Maak het verschil in onze projectuitvoering als medewerker Project Management Office bij DNB.

  • Bachelor, Master
  • 32-36
  • IT en data
  • € 3.300 - € 6.100 bruto p.m.
 • Afstudeerstage UX Designer

  Breng jouw ideeën, designs en ‘best practices’ in het bij team Innovatie en Intelligence als stagiaire UX Designer bij DNB.

  • Bachelor
  • 36
  • IT en data
 • Financiële sector analist

  Volg de ontwikkelingen in de financiële sector op de voet als financiële sector analist bij DNB.

  • Bachelor, Master
  • 32-36
  • Onderzoek en statistiek
  • € 3.280 - € 5.200 bruto p.m.
Scroll naar boven