Paul

SharePoint-specialist

Kennismaking met DNB

“Zo’n zes jaar geleden werd ik benaderd door een recruiter van DNB. Natuurlijk kende ik de organisatie van naam, maar ik had DNB nog nooit als potentiële werkgever gezien. Dat beeld kantelde al snel toen ik me erin verdiepte. De grootte en het maatschappelijk belang van DNB, maar ook de complexiteit van de IT-organisatie trokken me. Ik had een leuk gesprek maar besloot het niet te doen omdat ik net vader was geworden – een baby én baanwissel vond ik iets te veel van het goede. Mijn tijd komt nog wel, dacht ik.

De veelzijdigheid van SharePoint

Die tijd brak vorig jaar aan. Na tien jaar bij mijn vorige werkgever was ik wel toe aan een nieuwe uitdaging en dat goede gesprek bij DNB lag nog vers in mijn geheugen. Sinds het begin van mijn carrière heb ik een bijzondere interesse voor SharePoint en ook bij DNB ben ik softwareontwikkelaar op dit platform van Microsoft. Met mijn team ontwikkel en onderhoud ik applicaties die voornamelijk intern worden gebruikt. Met .NET-technologie, maar ook HTML, CSS en JavaScript.

Of SharePoint na zoveel jaar niet gaat vervelen? Absoluut niet. Het platform is constant in ontwikkeling en dat maakt ook mijn werk dynamisch. Daarnaast geeft DNB me ook weer een frisse kijk op mijn specialisme. Bij mijn vorige werkgever maakte ik op projectbasis oplossingen voor verschillende klanten en hield het daarbij vaak op. Nu ik op één plek zit bij DNB ervaar ik beter hoe applicaties worden gebruikt en wat mijn oplossingen op de lange termijn kunnen betekenen

Ik zit in een heel volwassen team van ontwikkelaars met een hoog ervaringsniveau.

In vijf jaar naar de cloud

Een andere belangrijke reden waarom ik recent bij DNB ben gaan werken, is dat de organisatie midden in een grote digitale transitie zit. In 2025 wil DNB namelijk volledig over zijn naar de cloud. In mijn vorige baan heb ik veel organisaties geholpen bij de migratie naar een cloudoplossing en de realisatie van nieuwe oplossingen in de cloud, maar DNB is qua complexiteit natuurlijk wel uniek. Want hoe krijg je een centrale bank met zo veel gevoelige data over banken, pensioenfondsen, verzekeraars en andere financiële instellingen zo soepel en veilig mogelijk over naar de cloud? Erg interessant om onderdeel te zijn van zo’n actueel en veelomvattend IT-vraagstuk.

Focus op kwaliteit

Een van de mooiste dingen aan werken bij DNB vind ik de focus op kwaliteit. Kwaliteit staat centraal in alles wat de organisatie doet en dat geldt zeker ook bij ons in het team. We nemen de tijd om dingen goed te doen, werken Agile en automatiseren daarin zoveel mogelijk. Daarbij controleren we elkaars werk. Er is veel ruimte om jezelf te ontwikkelen in de vorm van opleidingen en cursussen; dat komt de kwaliteit uiteindelijk ook ten goede.

Kwaliteit zit ook in de manier waarop mijn team is samengesteld. We hebben allemaal een andere achtergrond, maar zorgen samen voor een hoog ervaringsniveau. En ook niet onbelangrijk: de sfeer onderling is goed. We zijn ook stuk voor stuk competitief en organiseren geregeld een spontane challenge. Denk aan een wedstrijdje push-ups doen in de DNB-sportschool of een 100 meter sprint. Ja, echt sprinten bedoel ik dan, niet sprinten met scrum. Ik mocht naar huis met de poedelprijs. Net als in mijn werk ben ik meer van de projecten van de lange adem.”

Verhalen van onze medewerkers

Maria, Manager ICT Monetair & Statistiek en Gerben, Data engineer

Hoe zorg je ervoor dat je zoveel mogelijk uit data kunt halen?

Bekijk het verhaal over Maria, Manager ICT Monetair & Statistiek en Gerben, Data engineer

Isabelle - Data & Technology trainee

Hoe kunnen we de datakwaliteit van Europese centrale banken gezamenlijk verbeteren?

Bekijk het verhaal over Isabelle - Data & Technology trainee

Vacatures binnen dit vakgebied

 • Medewerker Project Management Office

  Maak het verschil in onze projectuitvoering als medewerker Project Management Office bij DNB.

  • Bachelor, Master
  • 32-36
  • IT en data
  • € 3.300 - € 6.100 bruto p.m.
 • Afstudeerstage UX Designer

  Breng jouw ideeën, designs en ‘best practices’ in het bij team Innovatie en Intelligence als stagiaire UX Designer bij DNB.

  • Bachelor
  • 36
  • IT en data
 • Cyber Security Specialist

  Goudstaven, kluizen, camera’s, toezichthouders, kunstwerken en geclassificeerde data beveiligen tegen malware campagnes van hackers als cyber security...

  • Bachelor, Master, MBO
  • 32-36
  • IT en data
  • € 3.700 - € 7.000 bruto p.m.
Scroll naar boven