Isabelle

Data & Technology trainee

Finance & Technology

“Na mijn bachelor International Business Administration wist ik niet welke master ik wilde doen. Het leek me goed om eerst wat werkervaring op te doen via een stage bij ABN Amro MeesPierson. Daarna was de keuze voor de master Finance & Investments snel gemaakt. Tijdens die master ontdekte ik dat de financiële markt steeds meer met technologie te maken krijgt, waarna ik ook nog de master Business Information Management heb gedaan.

Na mijn studie wilde ik vooral door blijven leren en ging ik op zoek naar werk waarin ik mezelf verder kon ontwikkelen. Toen ik hoorde van het Data & Technology trainee programma van DNB was ik meteen enthousiast. Ik vond een commerciële financiële instelling ook nog steeds interessant, maar het feit dat je hier iets bijdraagt aan een betere financiële wereld is toch wel een pluspunt.

Europese datakwaliteit

Ik ben net klaar met mijn eerste opdracht van 8 maanden. Binnen ons Data service center heb ik op de divisie Statistiek onderzoek gedaan naar de datakwaliteit in diverse systemen. Naast onze eigen data maken we bijvoorbeeld ook gebruik van data van de ECB, KVK en het CBS. Mijn onderzoeksvraag was: in hoeverre komen de data in die verschillende databases overeen? Ik heb een programma gebouwd in SAS en een rapport opgesteld, dat ik heb gepresenteerd tijdens een Europees overleg met andere centrale banken. Best spannend, maar achteraf vooral erg leuk.

Inmiddels ben ik gestart binnen Security, waar het draait om de vraag hoe onze data veilig blijft. Hoe houden we hackers buiten de deur, welke eisen stellen we aan onze applicaties? Ik leer hier elke dag nieuwe dingen. Mijn laatste opdracht is bij Development, waar ik zelf ga meewerken aan de ontwikkeling van die applicaties. De diversiteit aan rollen en taken in dit traineeship zijn echt een aangename verrassing.

Veel vrijheid

Onze traineegroep is de eerste lichting van dit programma. Enerzijds is het soms een beetje pionieren, anderzijds krijgen we veel vrijheid en luisteren mensen goed naar hoe wij het programma ervaren. Het leuke is dat we allemaal erg verschillende achtergronden hebben – van neurobiologie en natuurkunde tot quantitative finance en informatica & economie – en toch heel hecht zijn. Naast de diverse trainingen in bijvoorbeeld leiderschap, intervisie en presenteren die we gezamenlijk volgen, lunchen we één keer per week gezellig met elkaar en hebben we onlangs afgesproken om met z’n allen een weekendje weg te gaan.

Je leert veel: over IT en data, over hoe DNB in elkaar zit, maar ook over hoe je zelf in elkaar zit.

Tijdens de selectieprocedure voor het traineeship werd ik steeds enthousiaster over DNB. Er werken hier hele slimme mensen die goed nadenken over zaken en écht voor de inhoud gaan. Maar het zijn zeker geen supernerds zoals soms gedacht wordt. Daarbij is DNB een hele fijne werkgever, met goede faciliteiten en bijvoorbeeld de mogelijkheid om 4 x 9 uur te werken. En zeker als trainee kun je hier echt je eigen carrière vormgeven. Als ik bijvoorbeeld moet programmeren in C# of data moet modelleren, kan ik daarvoor een cursus volgen. Ook na dit programma zie ik genoeg mogelijkheden om me hier te blijven ontwikkelen.”

Verhalen van onze medewerkers

Paul - SharePoint-specialist

Hoe breng je een centrale bank veilig naar de cloud?

Bekijk het verhaal over Paul - SharePoint-specialist

Ruben - beleidsmedewerker statistiek

Hoe leveren Europese banken over 5 jaar hun data aan?

Bekijk het verhaal over Ruben - beleidsmedewerker statistiek

Vacatures binnen dit vakgebied

 • Technisch applicatiebeheer SAS

  Denk mee met de business vanuit ICT perspectief als technisch applicatiebeheerder SAS bij DNB.

  • Bachelor, Master
  • 32-36
  • IT en data
  • € 3.090 - € 4.960 bruto p.m.
 • Projectmanager Strategy, Architecture and Way of Working

  Jij realiseert, samen met het team, een moderne ICT-organisatie en bijpassende architectuur die past bij een digitale en datagedreven DNB als...

  • Bachelor, Master
  • 36
  • IT en data
  • € 4.270 - € 7.830 bruto p.m.
 • Contractbeheerder IT

  Lever een belangrijke bijdrage aan de strategische samenwerking tussen IT en haar leveranciers als contractbeheerder IT bij DNB.

  • Bachelor
  • 32-36
  • IT en data
  • € 3.090 - € 4.960 bruto p.m.
Scroll naar boven