Robert begon vorig jaar als trainee bij DNB. In dit blog vertelt hij waarom hij voor DNB en specifiek voor het DNB traineeship heeft gekozen.

Maatschappelijke impact

In 2020 studeerde ik af en ging ik op zoek naar mijn eerste baan. Tijdens mijn studies rechten en (bedrijfs)economie heb ik stage gelopen bij verschillende grote commerciële advocatenkantoren en in de consultancy. Inhoudelijk was het werk erg interessant, maar ik miste het maatschappelijke aspect. DNB waarborgt als centrale bank en toezichthouder op de financiële sector de financiële stabiliteit van Nederland. Ik vind het erg bijzonder dat je als trainee hieraan kan bijdragen. In plaats van dat je geld verdient voor een klant, werk je als trainee mee aan maatschappelijke zaken zoals het verduurzamen van de financiële sector. Dat geeft mij een enorme motivatie!

Verschillende afdelingen

Specifiek koos ik bij DNB voor het traineeship, omdat ik als starter brede interesses heb en nog niet wist welke kant ik precies op wilde. Verschillende taken van DNB interesseerden mij, van toezicht tot monetair beleid en betalingsverkeer. Het traineeship geeft me de mogelijkheid om me met al die verschillende dingen bezig te houden. Tijdens het traineeship werk je drie keer acht maanden bij verschillende afdelingen. Ik werk nu op een afdeling die onderzoeken doet bij commerciële banken op het gebied van bedrijfsmodellen en governance. Op deze manier zie ik heel veel verschillende aspecten voorbij komen, wat het werk erg afwisselend en leerzaam maakt. In het voorjaar wissel ik door naar mijn tweede plaatsing, wat waarschijnlijk iets heel anders zal zijn.

DNB trainees 2020

Persoonlijke ontwikkeling en begeleiding

Daarnaast heb ik voor het traineeship gekozen, omdat er veel aandacht wordt besteed aan ontwikkeling. Via een opleidingsprogramma leren we veel over de inhoud bij DNB. Zo heb ik al een cursus gehad over hoe je een zakelijk gesprek leidt. Maar we werken ook aan onze persoonlijke ontwikkeling en soft skills, zoals onderhandelen, onder begeleiding van een coach. Vragen als ‘hoe kan ik me het beste presenteren?’ en ‘hoe komt mijn karakter tot uiting op mijn werk?’ zijn al aan bod gekomen. Daarnaast krijg je binnen DNB een mentor die je tijdens het traineeship begeleidt en advies geeft.

Samen landen

Het is prettig dat je als trainee samen met je mede-trainees landt bij DNB. Vanaf dag één vormden we een hechte groep. Zo bouw je gelijk een klein netwerk op binnen DNB! Binnen het persoonlijk ontwikkelingsprogramma is er ook veel ruimte voor teambuilding met de traineegroep. Zo hebben we in de introductieweek samen, van stokken en touwen, een zo hoog mogelijke toren gebouwd om er achter te komen wie welke rol aanneemt binnen een team.

Blogs van onze trainees

Saina - trainee blog

Saina begon midden in de coronacrisis als trainee bij DNB. In dit blog vertelt ze hoe dat ging.

Bekijk het verhaal over Saina - trainee blog

Tysger - trainee blog

Tysger volgt het Data & Technology traineeship bij DNB. Dat is soms heel anders dan hij van tevoren verwachtte, zo vertelt hij in deze blog.

Bekijk het verhaal over Tysger - trainee blog

Werken aan oplossingen als trainee

Scroll naar boven