Călin vertelt over zijn opdrachten in het Data & Technology traineeship. Én geeft een inkijkje in de  gym van DNB. 

De Rabbit Hole

Vol overtuigingskracht vertel ik tijdens mijn sollicitatiegesprek over de verschillende programmeertalen die ik tijdens mijn studie en in mijn vrije tijd heb geleerd. De gesprekspartners pikken mijn enthousiasme op en plaatsen mij in een DevOps-team dat bezig is met het ontwikkelen van een hoogkritische applicatie. Ik krijg de code te zien en besef dat ik wellicht te overmoedig ben geweest tijdens mijn sollicitatiegesprek. De complexiteit van de code is in eerste instantie overweldigend en ik weet niet goed waar ik moet beginnen. Echter, met een goede dosis nieuwsgierigheid en genoeg durf om mijn behulpzame collega’s te bombarderen met vragen, ga ik de rabbit hole in: een oneindige tunnel van informatie met veel splitsingen en kruisingen waar eigenlijk nooit een einde aan komt. Na een aantal weken, maanden, zie ik eindelijk het grotere plaatje, ben ik in staat om diverse taken op te pakken en ontdek ik welke aspecten van softwareontwikkeling ik het meest interessant vindt.

Veilig in de wolken

Halverwege de eerste plaatsing krijg ik een mailtje van HR waarin staat dat ze druk bezig zijn met het opstellen van een nieuwe lijst opdrachten voor de tweede plaatsing. Op die lijst staan hele toffe opdrachten waarop wij, de Data & Technology Trainees, mogen reageren. Mocht je zelf al goed weten wat je wilt, dan kun je ook zelf netwerken binnen de bank en bij andere afdelingen polsen of er een opdracht is die goed bij je past. Ik kies voor het laatste, waardoor ik terecht kom in een team van cloud engineers en architecten. Samen zorgen we ervoor dat alle cloud-toepassingen van DNB veilig zijn.

Sporten met Ruud

Ik heb niet echt een mantra, maar als ik er eentje moet kiezen, dan is dat mens sana in corpore sano. Ik houd ervan om mijzelf zowel mentaal als fysiek uit te dagen. Gelukkig kan dat ook bij DNB dankzij de mooie in-house gym en de grote groep collega’s die ook graag sport. In de gym wacht de altijd fanatieke en sportieve instructeur Ruud je op en staat hij klaar om je te motiveren en je vooruitgang te monitoren.

 

Blogs van onze trainees

Hester – trainee blog

Hester vertelt dat ze zich tijdens het Data & Technology traineeship enorm ontwikkelt. Op professioneel én persoonlijk vlak.

Bekijk het verhaal over Hester – trainee blog

Tysger - trainee blog

Tysger volgt het Data & Technology traineeship bij DNB. Dat is soms heel anders dan hij van tevoren verwachtte, zo vertelt hij in deze blog.

Bekijk het verhaal over Tysger - trainee blog
Scroll naar boven