Cor

Managementassistent

“Mensen denken weleens dat DNB een stoffige organisatie is waar iedereen een grijs pak draagt. Nou, ik doe gewoon een kleurrijke bloes en spijkerbroek aan naar werk. Ik houd van een grapje op zijn tijd en kan behoorlijk uitbundig zijn. Daar is hier ruimte voor. Bij DNB mag je zijn wie je bent, je hoeft niet in het standaardplaatje te passen. Diversiteit wordt juist als iets positiefs gezien.
Wat daar ook wel een voorbeeld van is: ik ben managementassistent. In die functie werken niet veel mannen. Maar ik heb nooit ervaren dat collega’s het raar of ongemakkelijk vonden. Eerder het tegendeel, veel vrouwelijke collega’s vinden het leuk een man in het team te hebben.
Als managementassistent ben je een schakel tussen collega’s. Je zorgt ervoor dat alles soepel verloopt. Zo plan ik afspraken in en regel ik alles daaromheen. Van het boeken van een vergaderruimte tot het verzamelen van alle agendastukken. Ook handel ik de externe correspondentie af. Mijn collega’s moeten erop kunnen vertrouwen dat ik mijn taken goed uitvoer. Zodat alle processen doorgaan, zonder dat ze zich daarover zorgen hoeven te maken. Ik wil een rots in de branding voor ze zijn.

Altijd reuring

Ik werk 25 jaar bij DNB. Dat klinkt lang, maar de tijd is voorbij gevlogen. Er gebeurt hier zoveel, er is altijd reuring. Ik heb een paar organisatiewijzigingen meegemaakt en de inhoud van het werk is natuurlijk veranderd. Maar als managementassistent heb ik ook meer verantwoordelijkheid gekregen. Je werkt tegenwoordig veel zelfstandiger dan vroeger. De managers en andere collega’s voor wie ik werk vertrouwen op mijn expertise. Dat is fijn.

Bij DNB mag je zijn wie je bent.

Bij DNB heb je veel mogelijkheden om jezelf te ontwikkelen. Ik heb verschillende cursussen gevolgd. Binnen mijn vakgebied — denk aan cursussen Nederlandse spelling/grammatica en Business English. Maar ook op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, zoals assertiviteitstrainingen. Zodra het coronatijdperk het toelaat wil ik een detachering doen bij een organisatie waarmee we veel samenwerken. Om eens ergens anders een kijkje in de keuken te nemen.

Teamspirit

We hebben een leuk team. Binnen mijn divisie zijn we met negen managementassistenten. Nu we vanwege corona thuiswerken, bellen we elke ochtend om te checken hoe het met iedereen gaat. Als één van ons ergens niet uitkomt, kan diegene altijd met iemand brainstormen. Of het nou iets technisch of iets persoonlijks is. Dat is een geruststellende gedachte.
Ik waardeer DNB als werkgever heel erg. Het salaris is best goed. Er zijn veel voorzieningen — een sportschool bijvoorbeeld. En dan heb je nog allerlei leuke social events zoals borrels. In deze coronacrisis hebben we meerdere keren een cadeautje van de directie gekregen. Een bloemetje, een koffiepakket. Dat vind ik ongelooflijk aardig en attent. Ook met Secretaressedag kreeg ik van mijn manager een presentje thuisgestuurd. Hoe gaaf kan een werkgever zijn!

Verhalen van onze medewerkers

Robert - beleidsmedewerker

Hoe bereid je banken beter voor op de brexit?

Lees het hele verhaal over Robert - beleidsmedewerker

Vacatures binnen dit vakgebied

 • Centralist-Beveiliger

  Beveilig ons state-of-the-art kantoorgebouw in het centrum van Amsterdam én ons ultiem beveiligde cashcentrum in Zeist als centralist-beveiliger bij...

  • MBO
  • 36
  • Staf en ondersteuning
  • € 2.600 - € 3.800 bruto p.m.
 • Meewerkstage Diversiteit & Inclusie

  Een uitdagende stage met de nadruk op de uitvoering en doorontwikkeling van diversiteit en inclusie binnen DNB.

  • Bachelor, Master
  • 32-36
  • Staf en ondersteuning
 • Managementassistent Juridische Zaken

  Maak het verschil in deze stevige en verantwoordelijke secretariële baan als managementassistent Juridische Zaken bij DNB.

  • MBO
  • 32-36
  • Staf en ondersteuning
  • € 2.260 - € 3.090 bruto p.m.
Scroll naar boven