Sînziana

Bestuurslid van DNB International

Er ontstond een soort beweging binnen DNB, waarin we elkaar inspireerden.

Bezorgd

“Het is altijd al mijn droom geweest om te werken voor de centrale bank en daarmee een echte impact te kunnen maken op de economie. Toen ik ruim tien jaar geleden na mijn stage bij DNB een baan aangeboden kreeg als beleidsmedewerker was ik daarom erg blij, maar tegelijkertijd ook wel bezorgd: zou ik wel goed kunnen presteren in de Nederlandse omgeving? Ik kom uit Roemenië en sprak destijds nog geen woord Nederlands. Mijn bezorgdheid bleek gelukkig helemaal niet terecht. Niet alleen mijn introductiedag was in het Engels, maar ook alle meetings werden op mijn afdeling in het Engels gedaan – en in mijn huidige rol als Team Lead Banking Supervision nog steeds. Daardoor voelde ik me als international meteen welkom bij DNB.

Een beweging

Toen ik in 2018 terugkwam van mijn detachering bij de Federal Reserve Bank of New York was ik des te verbaasder toen ik hoorde dat de introductiedag voor alle nieuwe medewerkers in het Nederlands was. Aangezien er nog steeds nieuwe internationale collega’s begonnen bij DNB vond ik dat vreemd. Dat was dan ook het moment waarop we met wat collega’s over een netwerk voor internationals bij DNB begonnen te praten. Niet heel veel later begon DNB International concrete vormen aan te nemen en werd ik bestuurslid. In diezelfde periode deden ook een aantal andere netwerken hun intrede bij DNB en ontstond er eigenlijk een soort beweging, waarin we elkaar inspireerden om minderheden een duidelijkere stem te geven.

Mensen uit verschillende landen hebben verschillende manieren van werken.

Internationale gemeenschap

Met DNB International ondernemen we allerlei activiteiten, zoals (online) borrels en een international cuisine-avond. Daarnaast zijn we als netwerk het contactpunt en de vraagbaak voor expats die bij DNB gedetacheerd zijn, en hebben we een mentorship program ontwikkeld voor nieuwe internationale collega’s. Met dat programma krijgen ze een mentor binnen DNB die ze meer leert over de organisatie en de Nederlandse cultuur en mensen.

Recent hebben we ook samen het boek The Culture Map van Erin Meyer besproken. Daarin vertelt Meyer dat mensen uit verschillende landen andere werkmanieren en -gewoontes hebben. Het geeft een goed framework; niet alleen over de wijze waarop ieders gedrag anders is, maar ook hoe dit cultuurgebonden is. Bij DNB werken we natuurlijk nauw samen met de ECB. Binnen zo’n internationale context is het daarom belangrijk om samen dit soort thema’s te bespreken.

Steeds meer Engels

Iedere geïnteresseerde DNB’er kan zich op de mailinglijst laten zetten en vrijblijvend aanhaken bij onze activiteiten – ook als je geen internationale achtergrond hebt. Momenteel hebben we iets meer dan 100 leden, waarvan ongeveer 80% internationaal en 20% Nederlands is.

Naast activiteiten die Nederlandse en internationale DNB’ers met elkaar verbinden, willen we uiteraard ook onze stem laten horen binnen de organisatie. Zo zitten we als netwerk in de Diversity Board, waar we ervoor zorgen dat er meer gebruik van de Engelse taal op de agenda komt te staan. We willen niet alleen meer Engelstalige documentatie beschikbaar maken, maar ook Nederlandse taallessen faciliteren. DNB past zich razendsnel aan en we hebben inmiddels al goede stappen gemaakt: veel materiaal en belangrijke interne communicatie is nu in het Engels, en de basisopleidingen ook. We krijgen als netwerk dus veel ruimte, budget en support van DNB om op verschillende fronten te doen wat we willen. Dat geeft me veel energie.”

Verhalen van onze mensen

Female Capital - Anneloes

Ik wil niet alleen feedback over hoe sociaal ik ben, ik wil óók horen hoe goed ik kan leidinggeven.

Read the story over Female Capital - Anneloes

JongDNB- Roos

Het thuiswerken levert voor jongeren vaak andere problemen op dan voor oudere medewerkers.

Read the story over JongDNB- Roos
Scroll naar boven