Roos

Lid van de Verbindingscommissie van Jong DNB

We doen niet alléén maar leuke dingen samen; Jong DNB functioneert ook als klankbord.

Een voltreffer

“Ik werk nu bijna een jaar als beleidsmedewerker Resolutie. Met mijn diploma’s geschiedenis en internationale betrekkingen heb ik een iets andere achtergrond dan de meeste van mijn collega’s. Desondanks heb ik me de afgelopen jaren veel verdiept in onderwerpen die relevant voor mijn functie. Zo heb ik een research track gedaan in onder andere Europese integratie en beleid en heb ik stage gelopen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Maar niet alleen het werk past goed bij me; ik voelde me ook direct thuis bij de organisatie. Bij de divisie Resolutie werken veel jonge mensen en een collega gaf me als tip eens naar een activiteit van JongDNB te gaan. Toen ben ik eigenlijk meteen lid ben geworden.

Verbinding

JongDNB telt ongeveer 600 leden en is voor alle DNB’ers tot en met 35 jaar. Het netwerk organiseert allerlei inhoudelijke en sociale activiteiten, zoals lezingen, borrels en zelfs een skireis. Het leuke is dat je daarmee medewerkers vanuit verschillende afdelingen van de gehele bank leert kennen. Omdat ik het ook tijdens mijn studie al leuk vond om wat extra’s te doen, ben ik ook in een commissie gegaan

Met de Verbindingscommissie van JongDNB zorgen we ervoor dat jonge DNB’ers met elkaar in contact komen door verschillende activiteiten te organiseren. We hebben bijvoorbeeld tijdens de lockdown een Tassie-wandeling georganiseerd, waarbij we een tas kregen met eten, drinken en een wandelroute. Daarnaast houden we elke derde donderdag van de maand themaborrels op verschillende locaties en organiseren we regelmatig activiteiten samen met andere ‘jong’-netwerken, zoals Jong AFM en Jong OM.

Het thuiswerken levert voor jongeren vaak andere problemen op dan voor oudere medewerkers.

Vertegenwoordiging

Doordat JongDNB jonge medewerkers over de hele organisatie verenigt, heeft het netwerk ook de rol van klankbord. Het netwerk verzamelt opvattingen die leven onder jonge DNB’ers en zet zich in voor onze belangen. We werden bijvoorbeeld vertegenwoordigd bij de cao-onderhandelingen door samen te werken met de Vereniging voor Werknemers, maar ook bij pensioenoverleggen.

Het thuiswerken vanwege corona levert voor jongeren – inclusief mezelf – bovendien vaak andere problemen op dan voor oudere medewerkers. We wonen als jongeren vaker met huisgenoten in soms krappe appartementen, waardoor we meestal niet de luxe hebben van een apart kantoor in huis. Daarnaast schiet het ‘even snel een vraag stellen aan een collega die naast je zit’ er tijdens het thuiswerken snel bij in, omdat het allemaal digitaal moet. Ik vind het fijn dat JongDNB ervoor zorgt dat de organisatie niet voorbijgaat aan dat soort zaken

Ontwikkeling

Naast het verbinden en vertegenwoordigen van jongeren, draagt JongDNB er ook aan bij dat we ons als jongeren professioneel en persoonlijk kunnen ontwikkelen. Er worden regelmatig trainingen en intervisies georganiseerd, maar je kunt als jonge medewerker ook gekoppeld worden aan een coach, een medewerker met wat meer ervaring. Zelf heb ik bijvoorbeeld veel gehad aan de cursus persoonlijke ontwikkeling. Als jonge medewerker sta ik aan het begin van mijn carrière. Ik wil nog heel veel leren en netwerken, en JongDNB biedt daarvoor volop mogelijkheden.”

Verhalen van onze mensen

Female Capital - Anneloes

Ik wil niet alleen feedback over hoe sociaal ik ben, ik wil óók horen hoe goed ik kan leidinggeven.

Bekijk het verhaal over Female Capital - Anneloes

DNB Pride - Ger

Het idee leeft dat het allemaal wel geregeld is rondom LHBTIQ+, maar er is nog genoeg te doen.

Bekijk het verhaal over DNB Pride - Ger
Scroll naar boven