Camille

Trainee

Meteen enthousiast

‘Toen ik mijn master Beleidseconomie had afgerond, wist ik nog niet zo goed wat ik wilde gaan doen. Een traineeship leek me daarom een goede vervolgstap. Ik bekeek verschillende traineeships en kwam zodoende terecht bij een meet & greet van DNB. Ik kende DNB al wel en ik wist dat ik de materie interessant vond, maar ik had het idee dat het verder een wat stoffige organisatie was. In de meet & greet vertelden de toenmalige trainees over het traject en mijn beeld van de organisatie veranderde snel. Daarna heb ik eigenlijk meteen gesolliciteerd. En waar de meet & greet me vooral heeft geënthousiasmeerd, hebben de daaropvolgende sollicitatiegesprekken me uiteindelijk echt overtuigd.

Verbreding én verdieping

Wat me vooral aansprak in het DNB traineeship is de breedte en de daarbij behorende plaatsingen bij de verschillende divisies. Met het traineeship stimuleert DNB je om je breed te oriënteren en uit je comfort zone te gaan, in plaats van je direct al te specialiseren in je interessegebied. En omdat je acht maanden op dezelfde plek zit, leer je zo’n divisie ook echt goed kennen. Vanuit mijn studieachtergrond vond ik beleid interessant, maar ik had eigenlijk geen idee wat er verder allemaal bij DNB gebeurt. Het maakte me daarom ook niet uit waar ik terecht zou komen. Mijn eerste plaatsing bij On-site Toezicht & Bancaire Expertise bleek meteen al een schot in de roos – een plek die ik zelf anders nooit bedacht zou hebben.

Nieuwe trainees zou ik willen meegeven: ga er open in en blijf jezelf uitdagen.

Jezelf uitdagen

Kort gezegd onderzoekt de divisie On-site Toezicht & Bancaire Expertise hoe gezond financiële instellingen zijn. De eerste vier maanden van mijn plaatsing was ik verantwoordelijk voor de planning en staffing van de prudentiële onderzoeken, maar op een gegeven moment gaf ik aan dat ik wel wat meer uitdaging wilde. Daar werd direct naar geluisterd, waarna ik vervolgens ook zélf mee kon doen met een onderzoek op het gebied van kredietrisico. Toen ik begon wist ik daar nog niets over; in relatief korte tijd ben ik de diepte ingegaan, waardoor ik nu het gevoel heb ook echt iets te kunnen bijdragen. Dat ik zo snel die verantwoordelijkheid heb gekregen vind ik heel leuk en is tegelijkertijd ook wel spannend. Maar dat maakt het traineeship juist zo interessant. Nieuwe trainees zou ik dan ook willen meegeven: ga er open in en blijf jezelf uitdagen. 

Toekomst

Tijdens het traineeship wil ik me verder blijven oriënteren en verbreden, zodat ik straks een compleet beeld heb van DNB en een weloverwogen keuze kan maken in waar ik aan de slag wil. Vanaf dag één heb ik gemerkt dat iedereen heel benaderbaar is en bereid om te helpen, waardoor ik makkelijk contact heb kunnen leggen en de organisatie al goed heb leren kennen. Ik wil sowieso nieuwe dingen blijven ontdekken, ook nadat ik ben ‘uitgestroomd’. Zo is het best gebruikelijk om later nog eens intern te solliciteren bij een andere divisie of gedetacheerd worden bij een centrale bank in het buitenland. Sterker nog: dat wordt zelfs aangemoedigd door de organisatie. Er zijn hier zoveel mogelijkheden, dus ik ben nog lang niet uitgekeken.’

Verhalen van onze mensen

Jonathan - trainee

Waar kun je als trainee meewerken aan duurzame welvaart?

Lees het hele verhaal over Jonathan - trainee

Carlijn - trainee

Waar heb je als trainee invloed op de financiële stabiliteit?

Lees het hele verhaal over Carlijn - trainee

Ivy - beleidsmedewerker resolutie

Hoe bescherm je spaarders van een bank in problemen?

Lees het hele verhaal over Ivy - beleidsmedewerker resolutie

Vacatures binnen dit vakgebied

 • Senior jurist

  Meewerken aan het toezicht op financiële ondernemingen als senior jurist met focus op verzekeringstoezicht bij DNB.

  • Master
  • 36
  • Juridisch
  • € 4.050 - € 6.650 bruto p.m.
 • Beveiliger

  Gebruik jouw gastvrijheid en vakkennis en zorg voor onze mensen, ons geld en ons goud als beveiliger bij DNB.

  • MBO
  • 36
  • Staf en ondersteuning
  • € 2.300 - € 3.000 bruto p.m.
 • Centralist-beveiliger

  Beveilig ons state-of-the-art kantoorgebouw in het centrum van Amsterdam én ons ultiem beveiligde cashcentrum in Zeist als centralist-beveiliger bij...

  • MBO
  • 36
  • Staf en ondersteuning
  • € 2.300 - € 3.000 bruto p.m.
Scroll naar boven